Nyílászáró kiegészítők

Szunyoghálók

-ajtóra
- ablakra

Ablak párkányok

- gránit ablak párkány
- külső ablak párkány
- beltéri könyöklő

Redőnyök

- felső dobozos
- külső dobozos
- kézi redőny
- motoros redőny

Kilincsek

- bejárati
- beltéri

Ellentétben a forgalmazókkal kik legtöbb esetben a standard méreteket előre megrendelik és azokat próbálják értékesíteni, mi mint KÖZVETLEN GYÁRTÓ cég teljesen az Ön saját igényinek – kéréseinek megfelelően gyártjuk le a kívánt nyílászáróját. Ez vonatkozik mind a méretre , színre és formára egyaránt!

Például, ha az Ön új vagy cserélni kívánt ablak mérete 162,5 x 149,5  cm ez nekünk egyáltalán NEM jelent problémát és az Ön pénztárcáját sem fogja extra megterhelni! Esetleges felárat a különleges formák ( pl. köríves , körablak stb. ) valamint a színes kivitel jelent.

Amennyiben Ön úgy dönt elsődleges árajánlat kéréséhez nem hív szakembert, saját maga szeretné lemérni nyílászáróit kérjük olvassa el jó tanácsainkat.

Ne ijedjen meg a méret vételtől, 1-2 cm különbség nem probléma

Megrendeléskor MINDEN esetben szakembereink kimennek a helyszínre pontos felmérést készíteni és esetleges kérdéseket pontosítani! (nyitásirány,  párkányfogadó, redőny stb. )

Lehetőleg kívülről mérje le az ablakot faltól falig

Amennyiben van rá lehetőség  kívülről mérje le az ablakot faltól falig. Kívülről nem megközelíthető ablakok esetében belülről is felmérhető, ott a tok legszélét vegye figyelembe

Helyes méretek

Ajánlat kéréskor kérjük legyen figyelemmel a leadandó méret helyességére – először a SZÉLESSÉG majd a MAGASSÁG méretét legyen kedves megadni.

Példa : 150 x 180 cm bukó-nyíló ablak  ( 150 cm SZÉLES  180 cm MAGAS nyílászárót jelent )

Hozzávetőleges standard méretek :

 • Minden ablakunk, ajtónk esetében az üvegezés egy fontos szempont!

Legtöbb esetben nagy felületet képvisel, sok szempontnak meg kell felelnie és esetleges díszítésével örök eleganciát ad otthonunknak. Számtalan üvegminta közül választhatnak vevőink, amennyiben nem az alap torzításmentes float üveget szeretnék.

Üvegrétegek

2  illetve 3 rétegű üveg kerülhet nyílászáróinkba. 

Uvegezes-2retegu-ProfilMetszet
Uvegezes-3retegu-ProfilMetszet

A szigetelő üvegek vastagsága általában 24 mm ( 4-16-4 mm rétegfelépítés), ezzel azonban legfeljebb 1,0 W/m2K hőátbocsátás és kb. 30 dB hanggátlás érhető el. A fokozott hőszigetelő képességű 3-rétegű üvegek vastagsága 42-44 mm, ennek megfelelően nem minden ablakszerkezetbe építhetők be, tömegük kb. 30 kg/m2 ( a szokásos 4-16-4 mm-es szerkezet tömege kb. 20 kg/m2).

Miért is fontos a nyílászáró üvegezése?

1. Hővédelem
2. Zajvédelem
3. Biztonsági védelem

 

Hővédelem

Egész évben fontos szempont. Télen a hő veszteségtől, nyáron a  túlmelegedéstől védi meg otthonunkat. A hőszigetelő képességét a hő átbocsátási tényezővel, az „Ug” értékkel határozzuk meg. Mértékegysége W/m2 K . Minél ALACSONYABB ez az érték, annál jobb a hőszigetelő tulajdonság.
NE hagyja, hogy ezt az „Ug” értéked adják meg az egész ablak hőszigetelésére vonatkozóan!

 

Zajvédelem

Otthonunk nyugalmát akkor tudjuk maximálisan élvezni, ha a külső zajokat kellő képpen kívül tudjuk tartani. Így az üvegszerkezettel szembeni nagy elvárás a hanggátlás, zajvédelem.

Ennek mértékegysége a decibel (dB) .Minél nagyobb az értéke annál jobb a zajvédelem.

 

Biztonsági védelem

A biztonsági üvegek fő feladata a személy és vagyonvédelem. Ezt többrétegű ragasztott üveggel tudjuk elérni.

 • A Rehau márkájú nyílászáró vásárlásakor Ön egy olyan terméket vásárolt , amely alig igényel karbantartást. Kiváló minőségi alapanyag mely rendkívül ellenálló az időjárás viszontagságai ellen, csak csekély idő ráfordítással biztosítja otthona kényelmét és védelmét!

  A fa nyílászárókkal ellentétben ezeket soha nem kell pácolni, festeni és vetemedni sem fognak!

  Gratulálunk! Ön a Rehau márkával egy életre szóló beruházásra tett szert!

  Első tisztítás

  Beépítés után kérjük első lépésben húzza le a védőfóliát. Az esetleges cement , malter szennyeződést némi vízzel, háztartási tisztítószerrel távolítsa el, ezzel is elkerülve a tömítések, vasalatok sérülését. SOHA ne használjon tisztításhoz súrolószert, aceton vagy egyéb erős kémiai hatású szereket!

  Ápolási tanácsok

  A por, eső által okozott lerakódásokat egyszerűen vízzel, háztartási tisztítószerrel könnyen eltávolítható. A nyílászáró hibátlan működése érdekében évente legalább 1 alkalommal olajozza meg a vasalat mozgó részeit. ( pl.: WD-40 spray )

  ablakapolas_500x500

  Szellőztetési tanácsok

  A REHAu profilrendszerből készült nyílászárók egyik fő tulajdonságuk a légmentes zárás, mellyel magas energiatakarékosság érhető el. Azonban, hogy ez a tulajdonság ne váljon hátránnyá kérjük fogadja meg a következő tanácsokat:

  * Téli időszakban szellőztessen gyakrabban, rövid ideig. Ahelyett, hogy bukó nyílásba felejtené hosszabb ideig ablakát , hisz ez hőveszteséget okozhat.

  * minden szobában szellőztessen reggelente, nyisson  ki akár több nyílászárót, ezzel huzatot keltve.

  *ez a folyamat  napközben is megismételhető. Energiaveszteségtől nem kell félni a helyes szellőztetés mellett, hisz a rövid ideig kitárt ablakoknál gyorsan megtörténik az optimális légcsere, a falak nem hűlnek ki és az emberi komfortérzet is jobb a friss levegő hatására!

Feltöltés alatt!