Hogyan válasszon ajtót / ablakot!

Napjainkban nagyon nagy „divat” lett a  műanyag nyílászárók gyártása , még inkább a nem mindig bizonyított eredetű ablakok, ajtók értékesítése. Nyílászárót nem 1-2 évre vásárolunk , ez egy életre szóló beruházás
A JÓ nyílászáró ingatlanunk értékét növeli , energiaszámláinkat pedig csökkenti, hisz  a fűtési költség 30%-át is megspórolhatjuk!
Annak érdekében , hogy a kedves vevő ne az ablakon dobja ki a pénzét segíteni szeretnénk pár jó tanáccsal.

 

1. Bizonyosodjon meg a forgalmazó cég hitelességéről

– cég megalakulása , végrehatás alatt áll- e stb.  (  ingyenesen az interneten elérhető  pl. https://www.e-cegjegyzek.hu/index.html ) Ha nem érzünk kellő bizalmat a választott céggel szemben  jobb , ha másikat is felkeresünk. Mivel esetenként nagyon sok pénzt költünk új műanyag ablakainkra, fontos hogy a bizalmunk meglegyen a választott cég felé.

2. Pontos árajánlatnál NE CSAK az árat nézze!

Ellenőrizni kell , hogy az ajánlatban minden fel van-e tüntetve amire árat kértünk. Igazi , hozzáértő szakember részletezi tételesen mit tartalmaz az árajánlat ( toktoldó , párkányfogadó , esetleg redőny , párkány stb.)

A gyanúsan olcsó ajánlat szinte minden esetben minőségi hiányosságot hoz magával.
Kicsit vizuálisabbá téve : szakszerűtlen kivitelezés, gyenge profil, ismeretlen vasalat rendszer , merevítő hiánya és még sorolhatnánk. Ennek hatására a profil elszíneződhet , az ajtó/ ablak meglóg, deformálódik , nem záródik, folyamatosan állítgatást igényel  . Vasalat csere és számtalan esetben komplett nyílászáró csere a következménye. Így lesz az olcsó termékből nagyon drága!

3. Ne hagyja magát megtéveszteni a sok K érték és egyéb szakszó ismételgetésével.

A TELJES nyílászáró hő megtakarító értékét vegye figyelembe!! ( Uw ) Sok gyártó/értékesítő az üveg jól hangzó , alacsony hő átbocsátási értékét adja meg az egész nyílászáró hő átbocsátásának jellemzésére.
Ezt az Uw értéket  korrekt , szakmailag helytálló cégek HIVATALOS minősítő intézet (ÉMI – Építésügyi Minőségellenőrző Nonprofit Kft.  ) által kiadott típusvizsgálati bizonyítvánnyal tudják igazolni! Ez a dokumentum NEM örökös , frissítést igényel , minden esetben  ÖN elkérheti a forgalmazótól!

Az Uw érték 08-09 W/m2K  körül már kiemelkedően jónak számít. Ez a Jó érték biztosítja Önnek hosszútávon a várt energia és költségmegtakarítást!

Az üveg hő átbocsátási értéke :  Ug   Mértékegysége : W/m2K

Ez az érték minél alacsonyabb , annál jobb az üveg hő átbocsátási értéke, de NEM az egész nyílászáróra értendő!

4. Találja meg az Önnek megfelelő gyártót

A fenti tanácsok megfogadásával reméljük megtalálja az Önnek megfelelő gyártót és kikerüli az esetleges hibaforrásokat. Hisz egy ilyen beruházásnak a megfelelő céggel együttműködve egyáltalán nem kell küzdelmesnek lennie!