Műanyag ablak üvegezés

Minden ablakunk, ajtónk esetében az üvegezés egy fontos szempont!

Legtöbb esetben nagy felületet képvisel, sok szempontnak meg kell felelnie és esetleges díszítésével örök eleganciát ad otthonunknak. Számtalan üvegminta közül választhatnak vevőink, amennyiben nem az alap torzításmentes float üveget szeretnék.

Üvegrétegek

2  illetve 3 rétegű üveg kerülhet nyílászáróinkba. 

Uvegezes-2retegu-ProfilMetszet
Uvegezes-3retegu-ProfilMetszet

A szigetelő üvegek vastagsága általában 24 mm ( 4-16-4 mm rétegfelépítés), ezzel azonban legfeljebb 1,0 W/m2K hőátbocsátás és kb. 30 dB hanggátlás érhető el. A fokozott hőszigetelő képességű 3-rétegű üvegek vastagsága 42-44 mm, ennek megfelelően nem minden ablakszerkezetbe építhetők be, tömegük kb. 30 kg/m2 ( a szokásos 4-16-4 mm-es szerkezet tömege kb. 20 kg/m2).

Miért is fontos a nyílászáró üvegezése?

1. Hővédelem
2. Zajvédelem
3. Biztonsági védelem

Hővédelem

Egész évben fontos szempont. Télen a hő veszteségtől, nyáron a  túlmelegedéstől védi meg otthonunkat. A hőszigetelő képességét a hő átbocsátási tényezővel, az „Ug” értékkel határozzuk meg. Mértékegysége W/m2 K . Minél ALACSONYABB ez az érték, annál jobb a hőszigetelő tulajdonság.
NE hagyja, hogy ezt az „Ug” értéked adják meg az egész ablak hőszigetelésére vonatkozóan!

Zajvédelem

Otthonunk nyugalmát akkor tudjuk maximálisan élvezni, ha a külső zajokat kellő képpen kívül tudjuk tartani. Így az üvegszerkezettel szembeni nagy elvárás a hanggátlás, zajvédelem.

Ennek mértékegysége a decibel (dB) .Minél nagyobb az értéke annál jobb a zajvédelem.

Biztonsági védelem

A biztonsági üvegek fő feladata a személy és vagyonvédelem. Ezt többrétegű ragasztott üveggel tudjuk elérni.