Műanyag ablak karbantartás

A Rehau márkájú nyílászáró vásárlásakor Ön egy olyan terméket vásárolt , amely alig igényel karbantartást. Kiváló minőségi alapanyag mely rendkívül ellenálló az időjárás viszontagságai ellen, csak csekély idő ráfordítással biztosítja otthona kényelmét és védelmét!

A fa nyílászárókkal ellentétben ezeket soha nem kell pácolni, festeni és vetemedni sem fognak!

Gratulálunk! Ön a Rehau márkával egy életre szóló beruházásra tett szert!

Első tisztítás

Beépítés után kérjük első lépésben húzza le a védőfóliát. Az esetleges cement , malter szennyeződést némi vízzel, háztartási tisztítószerrel távolítsa el, ezzel is elkerülve a tömítések, vasalatok sérülését. SOHA ne használjon tisztításhoz súrolószert, aceton vagy egyéb erős kémiai hatású szereket!

Ápolási tanácsok

A por, eső által okozott lerakódásokat egyszerűen vízzel, háztartási tisztítószerrel könnyen eltávolítható. A nyílászáró hibátlan működése érdekében évente legalább 1 alkalommal olajozza meg a vasalat mozgó részeit. ( pl.: WD-40 spray )

ablakapolas_500x500

Szellőztetési tanácsok

A REHAu profilrendszerből készült nyílászárók egyik fő tulajdonságuk a légmentes zárás, mellyel magas energiatakarékosság érhető el. Azonban, hogy ez a tulajdonság ne váljon hátránnyá kérjük fogadja meg a következő tanácsokat:

* Téli időszakban szellőztessen gyakrabban, rövid ideig. Ahelyett, hogy bukó nyílásba felejtené hosszabb ideig ablakát , hisz ez hőveszteséget okozhat.

* minden szobában szellőztessen reggelente, nyisson  ki akár több nyílászárót, ezzel huzatot keltve.

*ez a folyamat  napközben is megismételhető. Energiaveszteségtől nem kell félni a helyes szellőztetés mellett, hisz a rövid ideig kitárt ablakoknál gyorsan megtörténik az optimális légcsere, a falak nem hűlnek ki és az emberi komfortérzet is jobb a friss levegő hatására!